The Electra Forums

Guitar Talk about Electra and other vintage imported guitars
Home
Index of Models
The Electra Forums
PM Inbox
It is currently Thu Dec 14, 2017 2:17 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Mar 28, 2005 9:34 am 
I recently inherited an Electra MPC guitar. I'm not sure what model it is; none of the models on the electra site match it exactly, it looks most like an X960 to me, but it has a carved top with sunburst paint on top, here are some pics:

front
Close up of body
back of the body
head (sorry, its a bit out of focus)

It's my first guitar and it has been playing great, but I have a few questions about it. First off, it has a Filter Follower and Dynamic Fuzz module, the filter follower works great, but the dynamic fuzz is very unreliable, it occasionally works, but about as often as it works it puts out an extreemly loud screeching noise. Last night when I was playing it at about 1am in my room through my pre-amp and headphones I decided to clean up the module with an eraser and I put it in, and it was working, I was playing some AC/DC, but when I stopped I heard someone singing... I was confused as hell at this point, so I stopped to listen (it was very faint) and it was an R&B radio station I was hearing, then when I flicked the switch for the module off, it went away, when I put it back on, it came back, so I listened very carefully to hear what radio station it was (the song had ended), and then all of a sudden the screeching comes on, which scared the [Foul Language Used] out of me to say the least. Sometimes the module just doesnt work at all, does anyone have any suggestions about how to get it to work more reliably? Also, a quick unrelated question: what is the black toggle switch at the bottom of the guitar for?

Any suggestions would be appreciated


Last edited by 575M on Mon Mar 28, 2005 6:27 pm, edited 2 times in total.

Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 28, 2005 4:31 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 14, 2003 3:21 pm
Posts: 400
Location: Seattle, WA
I would like to be able to help you identify the guitar, but your links aren't working for me. Any idea why?

If the noise problem only happens with the Fuzz module, it's probably a minor short in the module. A few of the guys here have fixed them in the past. Hopefully one will chime in.

Matthew


Top
 Profile  
 
 Post subject: pics fixed
PostPosted: Mon Mar 28, 2005 6:27 pm 
Tripod tends not to like people linking to their files, so I switched it to another host, it should work now

front
Close up of body
back of the body
head (sorry, its a bit out of focus)


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 28, 2005 9:23 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 14, 2003 3:21 pm
Posts: 400
Location: Seattle, WA
Definitely looks like an X930 to me. Less of a burst than normal, lookslike. I don't think all of them have the extra toggle; I would guess that that is a coil tap. If it makes the humbucker sound thin, like a tele sound, that would be a big clue in that direction.

It looks like it's in very nice condition. Congrats on having a pretty guitar!

Matthew


Top
 Profile  
 
 Post subject: X935 Electra MPC
PostPosted: Tue Mar 29, 2005 2:00 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 26, 2004 11:47 am
Posts: 1301
Location: Amarillo, Texas USA
Looks like an X935 Electra MPC to me; it should also have push / pull pots for in and out of phase switching ...............

Also - contact Thorny - (username);
Send him a PM;
He might know about this as he works on MPC modules ........

_________________
RCSBlues
Image
Image :up:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php